top of page

Nyheder

Bliv klogere på din forening - MEGET KLOGERE.
 
LOGO SLUT VERSION SOM FOTO 2.png

MJHK invitere alle sine mange medlemmer til en uforglemmelig aften onsdag d. 22. november i klubbens nye samlingssted, Stoholm Fritids- og Kulturcenter, Søndergade 56, Viborg. Vi starter kl. 19.30.

I hundesporten snakker vi om de 5 K´er som udgangspunkt i opdragelse og dressur: Kærlighed, kontakt, koncentration, krav & konsekvens.

I MJHK taler vo om de 5 hv...-ord: Hvem, hvad, hvor, hvorfor og hvordan - som udgangspunkt for at kunne dyrke vores interesse for den stående hind i det åbne land.

HVEM: Kom og hør hvilke aktører der står bag MJHK´s biodiversitetsplaner, og du vil blive overrasket over hvor mange forskellige organisationer, der er involveret.

HVAD: Måske har du en ide om, hvad projektet går ud på, men bliv endnu meget klogere på hvad det hele handler om.

HVOR: Ved hjælp af oversigtskort og forklaring på de enkelte  områder får du en indføring i, hvor MJHK har træningsarealer, hvad der gøres/kan gøres, og hvad vi forventer i de enkelte områder.

HVORFOR: Man kan godt miste overblikket i så stort et projekt og helt glemme vigtigheden for MJH og os hundefører, og er det nu nødvendigt? Kom og hør hvorfor vi er er, og skal være, involveret i biodiversitetsproblematikken.

HVORDAN: Vi gennemgår grundigt, hvordan hele projektet er opbygget - fra ide til virkelighed. Vi kommer omkring screening af en given biotop, biotopforbedringer, udsætningspolitik, udvikling og moniterering.

Som en ikke uvæsentlig del af MJHK og  biodiversitetsprojektet er også formidling - både til landmænd, skoleklasser (fremtiden) og det omkringliggende samfund generelt - mmen også formidling til dig og mig, der bare gerne vil træne og jage med den stående hund og forhåbentlig, via projekter som dette, kan være med til at fremtidsikre denne interesse.

Pris for aftenen er 50 kr. inkl. servering (øl/vand, kaffe og en rullepølsemad). Tilmelding sker via www.hundeweb.dk senest d. 15.11. Under "TRÆNING" - "marktræning for stående hunde". Der bliver lodtrækning på indgangsbilletten om fine sponsorpræmier.

Blühstreifen mit einer optimalen Vegetationsstruktur Foto von Werner Beeke.jpg
MånedsMagasinet_logo-med-tekst3.png
Faunastriberne virker

En tysk undersøgelse af 117 faunastriber i årene 2014-18 viste, at lysåbne faunastriber gav flere arter af vilde bier og dagsommerfugle. Det skriver DJ på sin hjemmeside.

For de vilde biers vedkommende blev antallet af arter øget fra 33 til 47, og for dagsommerfuglene steg antallet af arter fra 7 til 11.

Læs hele nyheden.

Omtale i MånedsMagasinet

I MånedsMagasinet Skive, Salling, Fjends, Fur, er der denne gang fokus på natur med bl.a. artikel om vores projekt.

Læs artiklen.

I MånedsMagasinet finder man andre interessante artikler om naturprojekter i vores område. Se hele magasinet.

bottom of page